Het aquarium van Hans Bakker

Het aquarium van Hans Bakker
Naam Hans Bakker
Afmeting (lxblh) 260 x 35 x 45 (Aquarium hangt vrij aan een van de buitenmuren, "gevat" in een aluminium frame, welke is bekleed met zwart glas).
Vissen 4 x Xenotilapia sp. 'Kilesa'
6 x "Lamprologus" occelatus
6 x Cyprochromis leptosoma 'tricolor'
5 x Neolamprologus leleupi
11 x Lamprichthys tanganicanus
5 x Synodontus lucipinnis
2 x Mastacembelus micropectus
2 x Mastacembelus ellipsifer
3 x Neolamprologus tretocephalus
3 x Julidochromis ornatus (Yellow)

NOOT: Alle vissen zijn jonge exemplaren en dus klein, behalve de 4 wildvang Lamprichthyssen, zo lijkt het een enorme hoeveelheid voor de afmetingen van het aquarium, doch in de praktijk valt dit reuze mee!

Inrichting

Zand bodem, opgebouwde breuksteen achterwand met breuksteen partijen daarvoor. Diverse klein blijvende beplanting met terrasopbouw van mos om hierdoor meer optische diepte te suggereren. Natuurlijk voor de kleine schelpbewoners een tiental "Tanganyika" schelpen en een stukje endemisch hout tussen de schelpen.


Techniek

  • Verlichting: 2 x 120 cm Sera 36 watt TL type Royal Blue Sky (Daylight)
  • Verwarmings element: Resun TL600T, 600 watt Titanium Heater
  • Binnenfilters: 2 x AquaEl 750 L/U UV met zuurstof uitstroom techniek

Beschrijving

Sinds 1972 altijd een aquarium gehad, soms met een tussenpoze van een of meerdere jaren i.v.m. verhuizing (geen zin hebben om weer een nieuwe bak op te zetten) en nog steeds in de ban van! Op een uitstapje na (zeewater), telkens afwisselend Malawi en/of Tanganyika aquaria gehad. Ook onze oudste zoon is zeg maar behept geraakt met deze hobby en heeft een Tanganyika bak van 250 x 80 x 70 cm met Frontosa's. In de beginjaren van deze ontzettend leuke hobby heel veel gekweekt met de meest uiteenlopende soorten. Tegenwoordig de bak alleen voor de sier en de mooi, maar ontegenzeggenlijk nog steeds fasinerend.« Vorige bak: Alexander van Deursen Volgende bak: Ton Sakes »