Het aquarium van BartHet aquarium van de maker van deze internetsite. Dit is een foto van hoe het aquarium er uitzag voordat ik hem helemaal opnieuw inrichtte. Met name de achterwand beviel me niet. Die was gemaakt van PUR-schuim en teveel ruimte in. Om er een nieuwe achterwand in te zetten moest de hele bak worden leeggehaald. Daarna is er ook een nieuw visbestand ingekomen.

Op deze foto was het visbestand: 2 Altomlamprologus calvus 'black', 12 Cyprichromis leptosoma 'Utinta' (7 man, 5 vrouw), 7 Tropheus duboisi 'Maswa', 2 Xenotilapia ochrogenys 'Ndole', 3 Neolamprologus leleupi (1 man, 2 vrouw), 4 Synodontis petricola en 1 Neolamprologus calliuris. Beplanting: Vallisneria spiralis en hoornblad.

De achterwand is van purschuim, geschilderd en daarna een laagje epoxyhars er overheen. Op de bodem ligt metselzand. De stenen zijn 'breuksteen' en komen van het tuincentrum. Onder de bak staat een biologisch filter van 100*40*40. Daarin staat een Eheim 1250 centrifugaalpomp. De capaciteit (ca. 700 liter/uur bij 1,50 meter omhoog pompen) is aan de lage kant, dus verder staat er nog een Eheim 2224 buitenfilter op aquariumniveau om extra grofvuil weg te filteren. Het aanzuigdeel is in een hoek geplaatst waar veel vuil zich ophoopte. Er zit in het biologisch filter een 300 Watt verwarming.