Het aquarium van Corwin de Kok"Hallo,

Bij deze wat foto's van mijn nieuwe goudviskommetje! De bak is 300x60x60, en ingericht met basaltstenen (donkergrijs) en een achterwand van 'Pangea' (Deense firma). Op de bodem ligt metsel- en brekerzand vermengd met wat basalt-split. Klik op bovenstaande afbeelding voor een grotere weergave.

Als filtratie draait er een druk/potfilter die 6500 ltr. p/u er doorheen jast om het zweefvuil weg te filteren, deze is volledig gevuld met filterwatten van grof naar fijn, tevens is de bak voorzien van een droog/nat bioloog van ongeveer 350 liter inhoud, deze wordt rondgefilterd door een eheim opvoer pomp van ongeveer 2400 ltr. p/u

De verlichting bestaat uit 3x een dubbele T5 tl-verlichting met als lamp een zonlichtlamp.

beplanting: Valisneria spiralis en wat eenvoudig hoornblad

De vissen:
groep van 21 Tropheus moorii Kirizia met een aantal piepkleine jongen.
groepje van 9 Synodontis petricola 'Dwarf'
1 koppel Neolamprologus leleupi
1 koppel Julidochromis regani 'Kipili'
1 Altolamprologus calvus 'Black' (om het geheel een beetje in te perken)

Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog 2 koppel bijkomen: Eretmodus of Spathodus en Ctenochromis Horei mijn 'oude' 2 mtr. bak staat haaks op de nieuwe zodat deze aangepast gaat worden zodat het lijkt alsof het een hoek aquarium is, als dit geheel klaar is komen er vanzelfsprekend nog wat meer foto's. (m.v.g. Corwin de Kok) ps. de bak is nog niet helemaal optimaal, ik wil nog wat met grove stukken kienhout aan de oppervlakte doen, ben weer enorm geļnspireerd door foto's uit het meer zelf, ik hou je op de hoogte!