Het aquarium van Marco Pleket"Mijn bak heeft een afmeting van 200-70-60 en heeft de volgende bevolking:
15 Tropheus sp. black Bemba + ontelbare jongen
5 Eretmodus cyanostictus
6 Xenotilapia sima

Ik filter over een natte bioloog d.mv. een overloopsysteem. Hierin filter ik over filterwatten (overloop), Zeranix (poreus gesteente van Aqua Vital) en stukjes koraal. Ook heb ik nog 2 grote eheim professionel-potfilters draaien. Deze dienen voor grofvuilafheveling achter de rotspartijen.

De bak draait nu zo'n twee jaar en de oudste Bemba's zitten er al vanaf het begin in. Mijn populatie bestaat uit 3 verschillende groepen, zodat ik voorlopig niet hoef te vrezen voor inteelt.

In totaal wordt er door watercirculatie zo'n 2500 liter per uur verplaatst. Op de diverse uitstromers heb ik diffusors, geplaatst, zodat de bak vergeven is door kleine luchtbelletjes. Dit wordt door de vissen zeer gewaardeerd.

Als planten heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van Vallisneria spiralis, op de oppervlakte drijft wat eendenkroos, wat tijdens de wekelijkse verversbeurt van ongeveer 30% wordt uitgedund. Tevens drijven er een paar mosselplanten (Pistia) in. Buiten het decoratieve aspekt, worden deze planten ook graag door jonge vis en onderdrukte exemplaren benut als schuilplaats.

Gr. Marco Pleket