> home
  > forum
  > vismarkt

De volgende boeken zijn een goede hulp indien je Tropheusliefhebber bent. Eigenlijk zou de aanschaf van Tropheussen pas mogen volgen als er een boek over deze vissen gelezen is.

Tropheus-cichliden
Frank Schneidewind
Duits
79 pagina's
Bede Verlag 1999
ISBN 3-931 792-65-X

Klein boekje, waarin toch een goede handleiding staat voor het houden en kweken van Tropheus. In het boek staan een aantal prachtige kleurenfoto's van een aantal Tropheus-soorten. De tekst wordt geïllustreerd met verschillende foto's van aquaria, detailopnames etc..

Tropheus. Verbreitung, Arten, Haltung
Hans-Joachim Hermann
Duits
112 pagina's
Dähne Verlag 1999
ISBN 3-921684-62-5

Zoals de titel al laat doorschemeren: een zeer compleet Tropheus-boek. Mooi zijn de van foto's voorziene beschrijvingen van veruit de meeste Tropheus-soorten. Omdat dit boek en het boek van Schneidewind elkaar goed aanvullen, zou elke Tropheusliefhebber deze twee boeken in huis moeten hebben.

Tanganyika Cichlids In Their Natural Habitat
Ad Konings
Engels
272 pagina's
Cichlid Press 1998
ISBN 0-9668255-0-0

In dit boek van Ad Konings staan niet zozeer aanwijzingen hoe Tropheus gehouden moet worden, maar wordt beschreven hoe ze in de natuur leven. Er staan veel kleurvariëteiten in beschreven, en plaatsen waar die variëteiten voorkomen. De foto's zijn van goede kwaliteit.